Actie: kinderen onder dak!

Help alleenstaande moeders in Zuid-Afrika en hun kinderen aan een huis!

De Founders van stichting Table Mountain Jacquliene en Geko Donkerbroek vertellen: we werden in contact gebracht met een jonge vrouw die hulp zocht voor haar vriendin. Ze wonen allemaal in krotten, waarvan de daken lekken en de wind vrijspel heeft, in de “informal settlement” oftewel krottenwijk van Caledon. Deze vriendin had een zeven maanden oude tweeling en door slecht weer, lekkage en de slechte toestand van de shack (krottenwoning) is helaas een van deze tweeling overleden (verdronken of andere noodlottige oorzaak wordt nog onderzocht).

Via haar vernamen wij dat er meerdere van die shacks in zeer slechte toestand zijn en er geen middelen zijn om dit te repareren. En hier is ons idee voor een kortstondig project geboren... Shacks opknappen.

Bij een nadere inspectie blijkt dit niet zinvol. In overleg gaan we voor afbreken en het plaatsen van kleine houten huisjes. Dit zijn bouwpakketten die je eenvoudig en snel in elkaar kan zetten op locatie. Maar nieuwbouw is duurder dan opknappen. 

We zijn zo vrij een dringende oproep doen om de bouw van twee houten huisjes mogelijk te maken, zogenaamde Wendy houses.

 

De prijs om deze pakketten aan te schaffen en te plaatsen en van binnen tochtvrij af te timmeren is ongeveer € 2.500,- per huisje van 3 x 6 m. Samen gaat het om budget van € 5.000,- een heel bedrag, maar wil jij ons helpen? Je maakt een wereld van verschil voor twee alleenstaande moeders met hun kleine kinderen.  

SUPER BEDANKT VOOR JE GIFT !